A teremtés ismerete

Minden megvan! - Gyertyaszentelő Boldogasszony

2020. február 02. - Lasius

Gyertyaszentelő Boldogasszony napján Jézus templomban történő bemutatását ünnepeljük. Itt találkozhatott az öreg Simeon a Megváltóval. Simeont boldogság tölti el, hogy még élete során megláthatta Jézust, a Világ Világosságát. Ebből a megnevezésből ered a gyertyaszentelés hagyománya.

„Most már elbocsáthatod szolgádat, Uram, szavaid szerint békességben, mert szemeim meglátták Szabadításodat, melyet minden nemzet számára készítettél, hogy világosság legyen: kinyilatkoztatás a pogányoknak, és dicsőség népednek, Izraelnek.” (Lk. 2. 30-33.)


Bach mai ünnepre írt kantátája Simeon szavait idézi: "Ich habe genug"

Bár a népi időjóslás szerint a mai nap szikrázó napsütése azt jelzi, hogy még velünk marad a tél, azért élvezzük ki a jó időt, és örüljünk mindannak a szépnek és jónak, amit eddigi életünk során megláttunk! 

Forrás: Pixabay - YvonneHuijbens

A bejegyzés trackback címe:

https://teremtesismerete.blog.hu/api/trackback/id/tr6215450932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása